fbpx

HANDLINGEN

Musicalen begynder, da den berømte katedral Notre Dames klokker genlyder i 1500-tallets Paris. Den pukkelryggede klokker, Quasimodo, som drømmer om at komme ud i verden, kigger på mens hele Paris fejrer Narrenes Fest. Indespærret af sin nederdrægtige værge, ærkediakonen Dom Claude Frollo, lykkes det ham dog at slippe ud en enkelt dag og deltage i festlighederne med den larmende folkemængde. Men han hånes og spottes af alle på nær den smukke sigøjnerpige, Esmeralda. Quasimodo er ikke den eneste der drages af hende – den flotte Kaptajn Phoebus og Claude Frollo er også ramt. Mens de alle tre bejler til hende, går Frollo i gang med at udtænke en plan for at udrydde sigøjnerne – og nu er det op til Quasimodo at redde dem alle.

OM FORESTILLINGEN

Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical er baseret på Victor Hugos klassiker og Disneys tegnefilm fra 1996 og er fortællingen om den udstødte klokker Quasimodo, hans nederdrægtige værge, Dom Claude Frollo, den tapre og smukke sigøjner, Esmeralda, og den flotte Kaptajn Phobus – alle skønner i det 15. århundredes Paris – hvis veje krydses.

Fra det Oscar-belønnede team Alan Menken (komponisten bag bl.a. Disneys ALADDIN – The Musical, Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical og SKØNHEDEN OG UDYRET) og Stephen Schwartz (komponisten bag megasuccesen WICKED og tekstforfatter til sagen fra tegnefilmene Disneys POCAHONTAS og PRINSEN AF EGYPTEN) præsenteres en ny original genfortælling af Victor Hugos episke roman om kærlighed, accept og hvad det betyder at være en helt.

Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical er baseret på romanklassikeren, sange fra Disneys tegnefilm og indeholder både filmens Oscar-nominerede musik og nye sange af Menken og Schwartz.

UDSNIT AF ANMELDELSER

Klokkeren er en klokkeren succes: Berusende seksstjernet kraftpræstation

Alle har på et eller flere tidpunkter i sit liv båret rundt på en usynlig pukkel. Hvis Quasimodo anno 2016 er andet og mere end underholdning, kan det meget vel være at minde én om at se og respektere de andres pukler.

BT – Jan Eriksen

Jeg er solgt. Simpelthen. Dette her er stort, gennemmusikalsk, højdramatisk og medrivende musicalteater for hele familien. Med en forrygende original scenografi som overrumplende ekstragevinst.

Fredericia Teaters flotteste musical nogensinde? Jeg tror det.

Jyllands-Posten – Henrik Lyding

Ét er at skabe flotte LED-projektioner, noget helt andet er at integrere dem i den samlede fortælling. Det sidste lykkes over al forventning i Fredericia, der efter flere tilløb træder fuldtonet i karakter med en helt unik, visuel fortælleform

Berlingske

Med den blanding af konkret, fysisk slagfærdighed og videoteknisk virtuositet, som det utæmmelige piratteater i Fredericia har udviklet, ser vi Nôtre Dame Katedralen rejse sig for vores øjne, i sus fra tårn ned til alterhøjde i enorme styrtdyk

Gregersdh.dk – Gregers Dirkinck Holmfeldt

Danmarks måske hidtil flotteste og næsten tredimensionelle scenografi kan opleves i den super vellykkede musical. Et brag af en forestilling hvor alt går op i en højere enhed.

Børsen

Fredericia Teater går målrettet efter at skabe de helt store oplevelser – og sidder på tronen. Tårnhøjt oppe og alene på posten. Klokkeren cementerer den status.

[Et Cetera] – Jeppe Søe

Sådan. Det er det ekstravaganteste, vi nogensinde har set. Fredericia Teater kan føje endnu en succes på cv´et. Alt går op i en højere enhed.

Out & About – Tonny & Claus Bønløkke Hertz

Klokkeren fra Notre Dame fortjener 7 stjerner, men jeg må desværre kun uddele 6.

Fredericia Avisen – Anette Jensen

Det er en rejse på få hundrede meter vertikalt på få sekunder og er intet mindre end bjergtagende det SKAL OPLEVES

Seniorbladet – Henrik Sieben

Fredericia Teaters iscenesættelse af Disney-musicalen Klokkeren fra Notre Dame er musical-magi i verdensklasse.

Teater1 – Rie Hamme

Der er dømt klokkeklar succes på Fredericia Teater, der overgår selv de største forventninger med en decideret storslået opsætning af denne underkendte Disney-musical.

chpculture.dk

Det er derfor en totaloplevelse uden lige, når det store ensemble og Frollo med al kraft på Jord synger ”Helvedets ild”, så det runger i gulvet og stolene samtidigt med, at scenen bryder i digital brænd. Det skal opleves!

Ungt Teaterblod

En af de største teateroplevelser nogensinde

VLR – Søren Krogh Vilhelmsen

Fredericia Teater rykker endnu en gang rykker barren for, hvad der kan lade sig gøre, når teatermaskineri og LED-skærme går hånd i hånd. Og ikke kun fordi man her i Notre Dame oplever et kor som klokkeklart får selv englene til at synge. Har lyden i et dansk teater nogensinde været bedre? Nej!

scenekanten.com – Kristoffer Ditlevsen

Du forlader teatersalen med armene i vejret og en oplevelse ud over det sædvanlinge. Klokkeren fra Notre Dame vækkes igen til live og sætter menneskets nærmest latente frygt for det fremmede i et nyt perspektiv. De mange flygtninge, der i øjeblikket flygter fra krig i Mellemøsten udfylder nærmest rollen som Esmeralda og Sigøjnerne, der i håbet om tryghed og bedre tider higer efter at finde deres Mirakelplads.

kulturtid.dk – Louise Kjeldsen

Det er den perfekte storladne, berusende og emotionelle aften i Fredericia Teater med Klokkeren fra Notre Dame

XQ28 – Per Lundsgaard

Scenografi, kostumer med velvalgt afdæmpethed, ensemblets sang og dans på det høje niveau, som teatret har vænnet os til, flot koreografi, lyd i særklasse, 15 mands orkesterpræstation til topkarakter og fire hovedkarakterer og biroller, der yder det ypperste, så kan der ikke stråle andet end seks stjerner over Fredericia Teaters nattehimmel.

Fredericia Dagblad – Nana Hanghøj

Jeg er oprigtigt målløs over setup’et, scenen, skuespillerne, musikerne, lyden. Aldrig har Fredericia Teater set så godt ud. Aldrig har Fredericia Teater lydt så godt. Aldrig har et musicalkor lydt så godt. Aldrig. Jeg har i hvert fald aldrig nogensinde oplevet noget lignende.

Lokalavisen – Peter Friis Autzen

UDSNIT AF ANMELDELSER

MØD CASTET

Cast Klokkeren fra Notre Dame

VIDEO BAG-OM FORESTILLINGEN

Kom med bag scenerne og se mere om stykkets tilblivelse

X