INTERVIEW MED CHRISTIAN LUND DER SPILLER PHOEBUS I DISNEYS KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – THE MUSICAL

DER ER EN STOR LIGHED MELLEM MIG OG PHOEBUS, NÅR DET HANDLER OM RETFÆRDIGHEDSFØLELSEN – AT STÅ OP OG KÆMPE FOR ANDRE END KUN SIG SELV

Hvad betyder værket Klokkeren fra Notre Dame for dig?

Som barn er jeg blevet præsenteret for filmen, men det er egentlig ikke én, jeg har set mange gange. Først senere er jeg blevet bekendt med bogen. Det er jo lidt af en mobbedreng og en ret mørk én af slagsen – og jeg er ærligt talt først begyndt at gå i dybden med den nu her i forberedelserne til forestillingen.

Hvordan ser du Phoebus i dig selv?

Der er en stor lighed mellem mig og Phoebus, når det handler om retfærdighedsfølelsen – at stå op og kæmpe for andre end kun sig selv. Det, jeg som skuespiller godt kan lide ved karakteren Phoebus, er, at han også har også en mørk og mindre pæn side. Han er et helt menneske. Det er også noget, jeg genkender i mig selv – om jeg vil det eller ej.

Hvad betyder det for dig at skulle spille Phoebus?

Jeg blev vildt glad, da jeg fik tilbuddet. Jeg glæder mig til endnu engang til at skulle medvirke i en produktion af Fredericia Teater – og endnu en DISNEY-forestilling. Selvom forestillingen bliver mere lig romanen, har den stadig den fabelagtige musik, man kender fra tegnefilmsversionen. Ja, endda med endnu mere musik! Rollen som Phoebus er en stor udfordring og en opgave, jeg går til med stort fokus og respekt.

Synes du Klokkeren fra Notre Dame er relevant i dag? Hvordan?

Ja, overraskende aktuel og relevant, desværre. Det mest aktuelle er nok dét, som også skaber splid i fortællingen, nemlig de fremmede. Sigøjnerne. De kommer til landet for at finde sig et bedre liv – eller egentlig bare et liv. De fremmede har andre normer, andre kulturer, andre religioner og ser anderledes ud. Det er alt sammen noget, som vækker usikkerhed og fjendtlighed hos dem, der kalder sig den oprindelige befolkning. I dag ved vi som samfund stadig ikke, hvordan vi løser opgaven, når mennesker i nød flygter til os.

Hvis du var klokker i dit lokale kirketårn, hvilket nummer ville du så sætte på?

Ha ha ha… som en slags KLOKKE DJ…  Hmm… okay, så det skal være et nummer der vil gøre sig godt, hvis det bliver spillet på klokker… så må det helt klart være åbningsnummeret “KLOKKERNE I NOTRE DAME” fra forestillingen… intet mindre end storslået!!

Foto: Søren Malmose

“Jeg glæder mig til endnu engang til at skulle medvirke i en produktion af Fredericia Teater – og endnu en DISNEY-forestilling.”