kontakt:
press@fredericiateater.dk

FREDERICIA TEATER PRÆSENTERER OVERSKUD FOR TREDJE ÅR I TRÆK

I 2017 valgte et rekordstort publikum på 186.446 at løse billet til en sceneoplevelse med Fredericia Teater. Med i alt 233 opførelser blev året samtidig det hidtil mest aktive i teatrets historie og resulterede i et overskud på en halv million kroner.

Årsregnskabet for 2017 viser et overskud på 488.000 kr., hvilket er på niveau med det budgetterede og dermed tilfredsstillende. Efter et overskud i 2015 på 2,5 mio. kr. og et ekstra–ordinært 2016-regnskab på 18,5 mio. kr. er et således tredje år i træk, Fredericia Teater kan fremvise en sund drift. Egenkapitalen udgør nu 2,7 mio. kr.

Økonomisk blev første halvår 2017 tynget af en række mindre – men vigtige – udviklingsproduktioner, som der blev investeret mange ressourcer i. Samlet set blev året dog opvejet af de brede kommercielle produk- tioner i andet halvår, og dermed lander året i budget– mæssig balance.

Med i alt 186.446 solgte billetter i 2017 fastholder Fredericia Teater sin position som Danmarks førende egnsteater med et billetsalg som overgår flere af lands- delsscenerne i storbykommunerne.

INTERNATIONAL ANERKENDELSE OG REUMERT-PRISEN FOR ÅRETS MUSICAL/MUSIKTEATER

Kunstnerisk har der været tale om et år ud over det sædvanlige med masser af 5 og 6-stjernede anmeldelser og international anerkendelse for både udviklingsproduk- tioner som LIZZIE, som blev opsat i både Fredericia og London, og de brede kommercielle forestillinger.

Den kunstneriske succes blev dog måske tydeligst mark- eret ved at Fredericia Teater modtog Reumert-prisen for Årets Musical/Musikteater for Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical. Samtidig med modtog Lars Mølsted Reumert-prisen for Årets Sanger og Benjamin LaCour modtog en Talent Reumert for sin scenografi til Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical.

Endelig sluttede året af med Fredericia Teaters egen udviklede og skrevne SEEBACH, som opnåede både det bedste forsalg og det største antal publikummer nogensinde i Fredericia til én forestilling. Forestillingen blev så stor en succes, at den måtte forlænges langt ind i januar 2018.

FREMTIDSPLANER OG FORVENTNINGER TIL 2018

Teaterchef Søren Møller udtaler:

”Jeg kigger med glæde frem mod resten af 2018. SEEBACH har netop opnået at blive den bedst sælgen- de forestilling i Musikhuset Aarhus nogensinde og fortsætter hele sommeren på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Det er svært at få armene ned. Til efteråret ser vi frem mod endnu et eventyr med vores produktion af Disneys Musical TARZAN og en sæson 2018/2019, som fortsat vil have plads til både de store og de små musicals på Fredericia Teater”.

For yderligere oplysninger om årsregnskabet kontakt venligst:

Teaterchef, Søren Møller, soren@fredericiateater.dk
Bestyrelsesformand, Anders Østergaard, ao@monjasa.com