Ny international gamer-musical får verdenspremiere på Fredericia Teater

Urpremiere 24. marts 2017 på Fredericia Teater
De to internationalt anerkendte, amerikanske komponister Jeff Bienstock og Andrea Daly, har udvalgt Fredericia Teater som stedet for den længe ventede verdenspremiere på musicalen, LEGENDALE. Det understreger endnu engang teaterets status som centrum for musicals i verdensklasse. Forestillingen er allerede nu halvvejs udsolgt i sin ordinære spilleperiode og forlænges derfor frem til 12. april.

Fredericia Teater er kendt for at afprøve nye veje for musicalgenren. Sidst med den kæmpe succes Klokkeren fra Notre Dame, der blev Danmarks bedst anmeldte forestilling nogensinde. Med forårets satsning, LENGENDALE, kaster teateret sig endnu engang ud i uafprøvede genreeventyr som producent og venue for verdenspremieren.
Det er de amerikanske komponister og musikere Jeff Bienstock og Andrea Daly, der står bag musicalen. LEGENDALEs historie går tilbage til 2014, hvor de to mødtes på et ophold hos den verdensberømte Goodspeed Musicals Organization. Her skabte de et udkast til musicalens første akt, som blev så populær i internationale musicalkredse, at manuskriptet blev udvalgt til at være én af bare otte readings ved National Alliane of New Musicals’ årlige festival i 2015. Endelig – to år senere – er den færdige musical klar til verdenspremiere på Fredericia Teater.
Teaterchef Søren Møller udtaler:

Jeg kan ikke anbefale denne forestilling varmt nok. Jeg samlede forestillingen op til en reading i New York for et par år siden, og der er stor enighed blandt branchefolk om, at denne her forestilling bliver et stort internationalt fænomen. Jeg er stolt af, at de har valgt os i Danmark til at producere og udvikle verdenspremieren, som jo på mange måder vil definere forestillingens fremtidige udtryk. Det danske publikum kan dermed få en ”jeg-så-den-først-oplevelse”. Og det lover jeg, at man ikke fortryder.

Ny teknologi og fortælleteknik

LEGENDALE er et moderne eventyr. Enhver computerspilnørds hedeste drømme går i opfyldelse i denne unikke musical, som udfoldes i et computerspilunivers med avatars, vaskeægte nørderi og store drømme. Det er dog på ingen måde nødvendigt at være gamer for at se forestillingen. Det er til gengæld en god chance for et sjovt indkig i det univers.
Forestillingen handler om Andy på 29 år. Han lever et ganske trivielt liv med et arbejde, som han i øvrigt ikke finder særlig interessant. Han bruger derfor det meste af sin tid på at spille computerspillet LEGENDALE. En dag bryder skaberen af spillet, Jansen, ind og laver en konkurrence blandt alle spillets gamere med 1 million dollars på højkant. Det viser sig dog ikke at være en helt nem opgave, da chefen, Steve, kommer i vejen for Andys vinderchancer. Det bliver startskuddet til en spændende rejse.
Det er dog ikke bare temaet, der er højteknologisk i LEGENDALE. Forestillingen, som er én af Fredericia Teaters mest teknisk krævende nogensinde, spiller i teatrets lille sal, og der er dermed en unik mulighed for at opleve det store tekniske udtræk helt tæt på.
Fredericia Teater har gennem de sidste syv år specialiseret sig i animationsscenografi og har raffineret denne fortælleform, hvilket gør teatret ideelt til netop denne forestilling, som foregår halvt i den virkelige verden og halvt i et computerspil.
Teaterchefen, Søren Møller, fortæller:

At opleve computerspillets verden udfolde sig i fysisk 3D lige foran sig er både overvældende visuelt og samtidig hysterisk morsomt. Mellem vilde krigere, ninjaer og kødædende zombie-robotter udspiller der sig nemlig en fin, vedkommende og samtidig historie om identitet, fantasi og personlig frihed.

Kontakt

Hannah Oxenvad Svarrer / hannah@have.dk / 28 60 07 27
Praktisk om LEGENDALE

Spilleperiode: 24. marts-12. april 2017 (se spilletider)
Billetpriser:

Voksne: 240 kr. + gebyr
Unge under 26 og studerende: 120 kr. + gebyr
Billetsalg på: www.fredericiateater.dk
Sted: Fredericia Teater, Prinsessegade 27, 7000 Fredericia
Anbefalet aldersgrænse: fra 7 år
Forestillingen varer 2 timer og 20 minutter inklusiv pause
Mere info: www.legendale.net

Credits

Andy LARS MØLSTED
Zelayna KARIN NORDLY-HOLST
Beth m.fl. TRINE NYMAN
Paul Jansen m.fl. SØREN BECH MADSEN
Steve m.fl. BJARNE ANTONISEN
Newbie m.fl. MADS ÆBELØE
Fanboy m.fl. THOMAS JENSEN
Sir Sarcasm m.fl. SEBASTIAN HARRIS
Musik af ANDREA DALY
Tekst af JEFF BIENSTOCK
Story af BIENSTOCK & DALY
Instruktør JOHN SIMPKINS
Orkestrator BRUCE COUGHLIN
Kapelmester og keyboards THOMAS MØLLER
Guitar STEFFEN SCHAKINGER
Alt. Guitar JENS KOKHOLM
Bas KIM MIKKELSEN
Reeds ROBIN WATSON
Horn MATHIAS JENSEN
Alt. horn SUSANNE SKOV
Trommer og perkussion LARS DAUGAARD og DENNIS PEDERSEN
Copyist og tracks MORTEN GILDBERG-HANSEN
Oversætter THOMAS BAY
Oversætter (sange) HELLE HANSEN
Scenograf NOEMÍ COSTA
Animation og compositing JAKOB ERIKSEN, JA FILM
Lyddesign og tracks TIM HØYER
Lysdesign og LED MARTIN JENSEN og BO KUDSK
Kostumedesign ANNA JUUL og LOTTE BLICHFELDT
Skrædder PIA ESBORN og HELENE FØRRISLUND
Våbenbygger NIELS HOLFLOD
Stuntkoordinator BO THOMAS
Forestillingsleder FREY ÓLAFSSON
Scenetekniker og asm DANNY TESTERN
Frisør og make-up MICHAEL SKYTTE
Påklæder SANNE ÆBELØE VESTERGAARD
Værkstedsleder LARS HJORTH
Teatertømrer RASMUS HEDEGAARD
Rekvisitør og assistent THOMAS STJERNHOLM og ANNA HØYER
Elev REBECCA B. C. W. SCHWARTZ
Kreativ producent SØREN MØLLER
Leverandør af tekniske sceneelementer ALL STAGE

Om Jeff Bienstock

Jeff Bienstock er en amerikansk komponist, dramatiker og librettist. Han har en master i komposition fra NYU Steinhardt. Hans første helaftensmusical, The Morning After / The Night Before, spillede for fulde huse til NYC Fringe Festival i 2010 og fik en Best-of-Fest Award for fremragende musik og tekst. Senere har Bienstock fået adskillige legater og deltaget i prestigefyldte sangskriverkonkurrencer.

Om Andrea Daly

Andrea Daly er komponist, sangskriver og sangerinde baseret i New York. Hun arbejder med så forskellige genrer som pop, soul, klassisk og musical. Hun har modtaget The ASCAP Foundation Harold Arlen Musical Theater Award. Daly har en ph.d. i komposition fra Stony Brook University, hvor hun også har modtaget flere prestigefyldte priser som The President’s Award for Excellence in Teaching og Ackerman-prisen inden for musik.

Om John Simpkins

John Simpkins er instruktør og kunstnerisk leder. Han har instrueret en perlerække off-Broadway-forestillinger blandt andre Bloodsong of Love:  The Rock and Roll Spaghetti Western, som har modtaget tre nomineringer til den prestigefyldte Drama Desk Award. John Simpkins er medlem af fakultetet på New York University Steinhardt. Han har en bachelor i musik fra Miami University og en master fra NYU.

Om Lars Mølsted

Han er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2010 og har siden 2011 været skuespiller ved Fredericia Teater, hvor han har spillet et væld af hovedroller; blandt andet Quasimodo i Klokkeren fra Notre Dame og i kærlighedshistorien The Last Five Years, som han modtog Reumerts Talentpris for i 2012. Af andre roller kan nævnes Aldolpho i Den Snalrede Anstandsdame, Alvin i Mit Livs Historie, Dr. Copelius i Ole Lukøje, Florian i Bleeding Love og senest som Leif og hovedlæge i Shu·bi·dua – The Musical. Lars har også fungeret som instruktørassistent på teatret og underviser desuden aspirerende talenter uden for teatrets regi.