JEG KAN SAGTENS FINGERE DUMT SVIN

Skuespiller og den dobbelte Reumertvinder Mads M. Nielsen ser frem til at spille den mørke rolle som Frollo – noget som er anderledes for ham.

Mads M. Nielsen har mange komiske roller på CV’et, og han vandt da også DM i stand-up tilbage i 1993. Men han er heller ikke uvant med seriøse roller – alligevel er rollen som Frollo noget andet:

”Det er en anderledes rolle, fordi den er så mørk. Skurkerollen er en kunstart, som jeg altid har ville prøvet kræfter med, og som jeg altid har været fascineret af,” siger Mads M. Nielsen. Han mener, at selvom rollen som Frollo er mørk, så er det i virkeligheden også komik:

”Det er bare anderledes med hensyn til, at i stedet for at du får et grin, så får du et gys, så det er i virkeligheden også en form for humor, der skal til for at spille usympatisk,” siger Mads M. Nielsen og tilføjer:

”Jeg kan sagtens fingere dumt svin – det er ikke noget problem. Det kommer meget naturligt.”

Hvad kan du så, knægt?

Forberedelserne til rollen er ikke meget anderledes end andre roller – der dog lidt, der er anderledes:

”Jeg er holdt op med at ryge, da jeg skal synge – og så har jeg trænet sang, da jeg jo ikke er sanger men skuespiller,” forklarer han. Han glæder sig til at synge Hellfire, og det er også her, han tror, han skal bevise noget.

”Det er klart, at sangen Hellfire bliver noget helt særligt, og det er der, hvor alle musicalfetichisterne vil krydse armene, læne sig tilbage og sige: nå, hvad kan du så, knægt?,” griner han og fortsætter:

”Det er en af de der sange, som alle, der rigtig går meget op i musicals, kender. Det er lidt ligesom at synge ”Bring him home” eller ”Music of the night,” forklarer Mads M. Nielsen.

Udover at synge Hellfire så ser Mads M. Nielsen også frem til at høre koret, som ifølge ham bliver vanvittigt – og så er der lige en ekstra ting, han ser frem til:

”Jeg glæder mig også til at dø – uden at komme nærmere ind på det. Det bliver sjovt.”

Foto: malmose.com