JEG HAR OGSÅ SELV VÆRET IGENNEM NOGLE SVÆRE TING

Hvad betyder det for dig at skulle spille med i Klokkeren fra Notre Dame– The Musical og være understudy på Phoebus?

Jeg er super glad og stolt over igen at være på Fredericia Teater – og så tilmed i denne fantastiske forestilling. Jeg elsker udfordringer. Denne gang er jeg understudy på rollen som Phoebus, som spilles af Christian Lund. Vi har før arbejdet sammen om en karakter – Erik i DEN LILLE HAVFRUE – The Musical også på Fredericia Teater.

Hvordan ser du Phoebus i dig selv?

Phoebus er en ung mand, der har været igennem nogle svære ting i livet. Jeg har selv været igennem nogle svære ting – måske ikke helt det samme som Phoebus, da han har været i krig – men jeg har haft mobning tæt inde på livet og set, hvordan en alt for hård tone blandt unge kan føre til lavt selvværd og dårlig selvtillid. Det tager rigtig lang tid og meget bearbejdelse at lære at leve med, og jeg tror aldrig, man kommer sig helt over det. Men Phoebus har også nogle gode sider, som gør ham til et godt menneske; han har høje ambitioner, han er drevet af retfærdighed og han har et godt øje til smukke kvinder. Alt sammen ting, vi har til fælles.
Hvordan opfatter Phoebus verden? – og kan man bruge hans menneskesyn/verdenssyn til noget i dag?

Som sagt er han drevet af retfærdighed. Han er en fornuftig og klog mand, som tager beslutninger, der strider mod al fornuft. Han følger sin intuition og sit hjerte. Jeg synes bestemt, at vi kan lære noget af Phoebus. Jeg synes, at vi generelt i vores samfund har for travlt med at måle og veje alt i stedet for at bruge vores sunde fornuft, intuition og ikke mindst vores hjerte!

Synes du Klokkeren fra Notre Dame er relevant i dag?

Den har aldrig været mere relevant end netop nu! Hvordan ser vi på fremmede? Mennesker der er anderledes end os selv? Vi synger i forestillingen: “Hvem er et monster og hvem er en mand?” Det tror jeg er at sundt spørgsmål at stille sig selv og hinanden engang imellem.

Hvad glæder du dig mest til ved at skulle være md i Klokkeren fra Notre Dame – The Musical?

Jeg glæder mig helt vildt til at lave åbningen af forestillingen og mærke publikum i salen aften efter aften! Det er det vildeste! Musikken og ensemblet er simpelthen så overvældende, og jeg har aldrig før været med i et cast, som er så enige om, at det her bliver for fedt. Vi glæder os virkelig alle sammen til at komme på scenen foran publikum og vise denne fantastiske forestilling.

Hvis du overtog Quasimodos job for en dag, hvilken sang ville du spille fra klokketårnet i Notre Dame?

Det er svært at vælge! Meeeeeen jeg tror det skulle være noget rock. Jeg tror, “We Build This City” med Starship ville lyde ret sejt.

Foto: Søren Malmose

Phoebus har nogle gode sider, som gør ham til et godt menneske; han har høje ambitioner, han er drevet af retfærdighed og han har et godt øje til smukke kvinder. Alt sammen ting, vi har til fælles.