JEG HÅBER IKKE, DER BOR ALT FOR MEGET FROLLO I MIG

Hvad betyder det for dig at skulle spille Frollo?

Det betyder, at jeg modtager en kæmpe udfordring med kyshånd. Jeg er meget stolt og lykkelig over, at Fredericia Teater har tilbudt mig rollen som Frollo. Det betyder også, at jeg bevæger mig frem med ydmyghed, da jeg er på udebane i det henseende, at jeg skal synge ret meget, hvilket jeg glæder mig meget til, men jeg er klar over, at det kræver et kæmpe stykke arbejde. Gudskelov danser Frollo ikke! Det er han simpelthen for ond til. Spøg til side!
Hvad er den største udfordring ved at spille Frollo?

Den største udfordring er nok, at jeg skal være væk fra min datter i så lang tid. Hende savner jeg virkelig meget, og jeg glæder mig helt vildt til, at hun skal se forestillingen, og jeg håber meget og tror på, at jeg kan gøre hende stolt af mig.

Hvem er Frollo?

Frollo er jo i bund og grund et ensomt menneske. Hvem har ikke været ensom? Som skuespiller spiller man tit et menneske, som overhovedet ikke ligner en selv, men ofte er der også nogle ligheder. Frollo vælger at passe på den lille Quasimodo, fra han er spæd. Jeg ved godt, hvad det vil sige at stå med en lille baby og mærke, hvordan alting nu er forandret. Men Frollos måde at vise omsorg på er meget langt fra min. Frollo bliver ulykkeligt forelsket i Esmeralda. Jeg har også prøvet at være ulykkeligt forelsket. Den følelse, som bringer Frollo til vanvid og selve vanviddet, genkender jeg. Jeg har bare aldrig tænkt, at løsningen var at smide kvindemennesket, jeg var ulykkeligt forelsket i, på et bål.

Hvordan ser du Frollo i dig selv?

Jeg håber ikke, at der bor alt for meget Frollo i mig, men foruroligende mange har sagt til mig, at jeg passer perfekt til rollen. Jeg satser på, at de taler om mine egenskaber som skuespiller og ikke som menneske.

Frollo er et meget magtfuldt menneske, og magt er en farlig størrelse. Jeg har selv oplevet at have mere succes og magt, end jeg var i stand til at styre i en ung alder. Jeg må indrømme, at jeg sagtens kan se, hvad det er for en vej Frollo er fortsat ned ad. Men gudskelov er jeg kommet tilbage til der, hvor der er flere døre at åbne og mulige veje at følge end blot en enkelt, der er så smal, at man sidder fast og ikke kan bevæge sig!

Hvordan opfatter Frollo verden? – og kan man bruge hans menneskesyn/verdenssyn til noget i dag?

For at svare på det sidste først. NEJ man kan ikke bruge Frollos verdens- eller menneskesyn til noget som helst! Og det er ikke bare i dag! Det har man aldrig kunne bruge til noget! Det er ret så omfattende at gå ind i hele temaet om religion, racisme, fremmed- og kvindehad. Lad os bare sige, at Frollo vel indeholder alle dårlige sider af menneskeheden.

Synes du Klokkeren fra Notre Dame er relevant i dag?

Klokkeren beskæftiger sig med mange temaer, som stadig er aktuelle i dag! Alt fra vores samtids store flygtningedebat, religion til mobning. Der er helt sikkert noget at snakke om, når man har set den. Og det er fortalt gennem en meget smuk og gribende historie. Jeg tror på, at verden er et sted i evig forandring, og det er vel også stykkets store håb, at vi en dag bliver enige om at lave en smukkere og blidere verden sammen.

Hvad glæder du dig mest til ved at skulle være med i Klokkeren fra Notre Dame – The Musical?

Jeg glæder mig hver dag over at gå på arbejde med så talentfulde og søde mennesker. Jeg glæder mig hver dag til at blive en lille smule bedre til det, jeg ikke var god nok til i går. Jeg glæder mig til at høre orkestret. Jeg glæder mig til at synge med verdens vildeste kor. Jeg glæder mig hver dag til at høre musikken, som jeg synes er fantastisk. Jeg glæder mig til, vi kommer på scenen i en af de flotteste scenografier, jeg har set. Jeg glæder mig til at forestillingen bliver så god, at den er klar til publikum. Jeg glæder mig til at være sammen med publikum i det her univers, og jeg er overbevist om, at vi kommer til at have mange vidunderlige aftener i Notre Dame!

Hvis du overtog Quasimodos job for en dag, hvilken sang ville du spille fra klokketårnet i Notre Dame? 

Av det var et svært og meget mærkeligt spørgsmål, men det skal jo være noget, der lyder godt på klokker!! Jeg tænker noget Disco Tango af Tommy Seebach eller Love of My Life med Queen

Foto: malmose.com

“Alt fra vores samtids store flygtningedebat, religion til mobning. Der er helt sikkert noget at snakke om, når man har set den. Og det er fortalt gennem en meget smuk og gribende historie. Jeg tror på, at verden er et sted i evig forandring, og det er vel også stykkets store håb, at vi en dag bliver enige om at lave en smukkere og blidere verden sammen.”