Fredericia Teater skal skabe verdenspremieren på musicalversionen af DreamWorks Animations tegnefilmssucces

THE PRINCE OF EGYPT

Hovedrollen som Moses går til det unge stortalent Diluckshan Jeyaratnam

Billetsalget starter i dag kl. 10.00 på

www.prinsenafegypten.dk og www.fredericiateater.dk

Verdenspremiere:

6. april 2018 på Fredericia Teater

Fredericia Teater kan i dag offentliggøre, at det er lykkedes at sikre sig en aftale med DreamWorks Animation, Universal Stage Productions og den amerikanske stjernekomponist Stephen Schwartz, der muliggør, at teatret skal producere verdenspremieren på musicalversionen af DreamWorks Animations tegnefilmssucces THE PRINCE OF EGYPT. Forestillingen får verdenspremiere på Fredericia Teater den 6. april 2018, og senere samme år skal den også opføres i København. Så snart der er indgået aftale med et teater i København, bliver dette offentliggjort.

Da der er tale om en verdenspremiere på en kæmpe titel udvikles forestillingen på engelsk af et kreativt team bestående af både amerikanere og danskere. Hele udviklings- og prøveforløbet foregår på engelsk, og der bliver således verdenspremiere på engelsk, hvorefter forestillingen lukkes ned i 10 dage for at blive indstuderet på dansk. Herefter er der premiere på dansk den 17. april 2018, og i resten af spilleperioden vil forestillingen kunne opleves på både dansk og engelsk med en overvægt af danske opførelser.

Opsætningen udvikles i samarbejde med TheatreWorks, Silicon Valley, i Californien, som viser en mere intim udgave af produktionen, som en del af udviklingen frem mod verdenspremieren i Fredericia.

En episk musical

Musicalen THE PRINCE OF EGYPT bliver en spektakulær og episk hyldest til drømmen om frihed og troen på et bedre liv.  Med et stort førsteklasses multi-etnisk cast fra både Danmark og udlandet, banebrydende videoteknologi, der bygger videre på de koncepter, som Fredericia Teater har videreudviklet på sine seneste forestillinger, fantastiske kostumer og uforglemmelig musik af Stephen Schwartz (alle sangene fra filmen samt en hel række nykomponerede numre), gendigter Fredericia Teater en af de mest fascinerende og berømte fortællinger fra Biblen. THE PRINCE OF EGYPT er historien om Moses og hans bror Ramses, der blev Farao af Egypten, og om et folk, der ændrede dem begge for altid. Om hittebarnet, der blev prins og siden landflygtig for endelig at vende tilbage til Egypten og føre sit folk ud af slaveriet og mod det forjættede land Kanaan.

Fredericia Teater kniber sig selv i armen

Efter at have produceret tre enormt succesfulde musicalversioner af tegnefilm sammen med Disney (Disneys ALADDIN – The Musical, Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical og senest den meget roste opsætning af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical, som allerede inden københavnerpremieren til juni har rundet hele 95.000 solgte billetter) går Fredericia Teater nu for første gang sammen med DreamWorks Animation og Universal Stage Productions om at skabe en verdenspremiere på musicaludgaven af en af 1990’ernes store tegnefilmssucceser.

Teaterchef Søren Møller udtaler:

Jeg kniber mig hårdt i armen, men den er god nok. Fredericia Teater skal være med til at udvikle og spille verdenspremieren på én af de helt store titler. Når man lige har produceret Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical og er påbegyndt undersøgelsen af, hvad det episke udtryk kan, så kan jeg ganske enkelt ikke forestille mig en titel, som vi hellere ville have fingrene i. Og hvis man har svært ved at forestille sig, hvor stort det bliver, så skal man bare sætte åbningsnummeret ”Deliver Us” på. Der er gåsehudsgaranti. Herudover har forestillingen jo et vaskeægte Billboard-hit, hvilket er en sjældenhed for nye musicals. Om jeg glæder mig? Det tror jeg nok, at jeg gør!

Fredericia Teater har fået rettighederne til at producere THE PRINCE OF EGYPT af Universal Stage Productions og DreamWorks Animation, som stod bag tegnefilmen.

Chris Herzberger, ‎Vicepresident hos Live Theatricals at Universal Pictures, udtaler:

Vi er på Universal Stage Productions og DreamWorks Animation begejstrede over, at vi nu arbejder hen mod verdenspremieren på THE PRINCE OF EGYPT, og vi kunne ikke være gladere for, at denne inspirerende forestilling bliver bragt til live af Fredericia Teater næste år. Teatrets ry for udvikling og produktion af nye værker matches ikke af nogen, og med deres visionære og storslåede betagende produktioner, ved vi at Fredericia Teater er den perfekte partner for denne tidløse nye musical.

Drømmetrio i spidsen for det kreative hold

Fredericia Teater har sikret sig, at forestillingen får en amerikansk drømmetrio i spidsen for det store kreative hold, der skal udvikle og skabe forestillingen her i Danmark. Først og fremmest leveres musikken af den tredobbelte Oscar- og firedobbelte Grammy-belønnede amerikanske stjernekomponist og Broadway-legende Stephen Schwartz, som også skrev sangene til filmen og fik en Oscar og en Grammy for megahittet ”When you Believe”, som er udødeliggjort af Whitney Houston og Maria Carey. Derudover er han også er manden bag musical-fænomenet WICKED, der har spillet uafbrudt på Broadway siden 2003 og i London siden 2006.

Fra sin hjemby New York udtaler Stephen Schwartz:

-Intet gør mig gladere end, at vi skal lave den første produktion at THE PRINCE OF EGYPT sammen med Søren Møller og Fredericia Teater. Jeg har kendt og beundret hr. Møller og de nye forestillinger han har produceret og udviklet gennem mange år, og hans seneste triumf med opsætningen af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical har blot bekræftet min tillid til, at det er her vi har de absolut bedste forudsætninger for at udvikle forestillingen.”

Til at skrive manuskriptet til THE PRINCE OF EGYPT har Fredericia Teater alliereret sig med den herboende amerikaner Philip LaZebnik, som også skrev manuskriptet til den oprindelige tegnefilm. Philip LaZebnik har skrevet manuskript til et utal af TV-serier og spillefilm i Los Angeles og Europa, men er mest kendt for sine manuskripter for Disney og DreamWorks, heriblandt Disneys POCAHONTAS og MULAN og DreamWorks’ THE PRINCE OF EGYPT og THE LEGEND OF EL DORADO.

Jeg er dobbelt begejstret over, at THE PRINCE OF EGYPT skal have verdenspremiere på Fredericia Teater. Ikke alene er Fredericia Teater en institution i verdensklasse, som jeg er sikker på vil give forestillingen den perfekte fødsel, men teatret ligger tilfældigvis også i det land hvor jeg bor – Danmark. Jeg kunne ikke være gladere. Det beviser at ”there can be miracles” (when you believe red.), siger Philip LaZebnik.

Musicalversionen af THE PRINCE OF EGYPT skal instrueres af den amerikanske instruktør Scott Schwartz, søn af Stephen Schwartz. Han har instrueret Broadway-opsætninger af GOLDA’S BALCONY og JANE EYRE (sammen med John Caird). Off-Broadway har han bl.a. instrueret MURDER FOR TWO, BAT BOY: THE, TICK, TICK…BOOM!, THE FOREIGNER med Matthew Broderick, ROOMS: A ROCK ROMANCE, KAFKA’S THE CASTLE, GIGANTIC og NO WAY TO TREAT A LADY. Han har også instrueret den amerikanske premiere af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME på La Jolla Playhouse og Paper Mill Playhouse.

Jeg er begejstret over at skulle instruere verdenspremieren på THE PRINCE OF EGYPT. Jeg har længe gerne villet arbejde for dette fantastiske teater, som er et af de førende teatre inden for nye musicals i Europa. Jeg glæder mig til at skabe en produktion, som fokuserer på mennesket i disse ikoniske karakterer, og som bruger teatrets magi til at skabe liv i deres episke rejse. Det ER en af de bedste historier nogensinde, som er dybt forankret hos rigtig mange mennesker fra forskellige kulturer og religioner kloden rundt, udtaler Scott Schwartz.

Megatalent fra Musicalakademiet får hovedrollen

Fredericia Teater går i løbet af de kommende måneder i gang med at besætte alle roller til forestillingen. Men allerede i dag kan det afsløres, at den altdominerende hovedrolle som Moses går til det unge stortalent Diluckshan Jeyaratnam, som udklækkes fra Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet Fredericia til sommer. Han har tidligere haft mindre roller i bl.a.  JESUS CHRIST SUPERSTAR, CATS og SHU·BI·DUA – The Musical, men det første store gennembrud kom i Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical i efteråret, hvor han høstede masser af roser for sin præstation som sigøjnerkongen Clopin. (I videopræsentationen af forestillingen (se link øverst i pressemeddelelsen) kan man bl.a. høre Diluckshan Jeyaratnam synge en akustisk særudgave af forestillingens hovednummer ”When You Believe”.)

Billetsalget til THE PRINCE OF EGYPT starter i dag, tirsdag, kl. 10.00 på www.prinsenafegypten.dk eller www.fredericiateater.dk

Læs mere på www.prinsenafegypten.dk.

Følgende kan læses herunder:

 • Fakta
 • Profiler på Stephen Schwartz, Scott Schwartz, Philip LaZebnik og Fredericia Teater

Med venlig hilsen

Have Kommunikation

Michael Feder

mail: michael@have.dk

mobil: 22434942

Fakta om THE PRINCE OF EGYPT

Det kreative hold:

 • Musik og sangtekster: Stephen Schwartz
 • Instruktion: Scott Schwartz
 • Manuskript: Philip LaZebnik
 • Producenter: Fredericia Teater og TheatreWorks Silicon Valley

Cast:

 • Moses: Diluckshan Jeyaratnam
 • Herudover ca. 25 medvirkende og stort orkester

Øvrige fakta:

 • Verdenspremiere: 6. april 2018 på Fredericia Teater (på engelsk)
 • Premiere på dansk: 17. april 2018 på Fredericia Teater
 • Spilleperiode: 6. april – 6. maj 2018
 • Billetpriser: kr. 195 – 545 + gebyr. Weekender og eftermiddage + 50 kr. (dog ikke på billigste kategori og ikke søndag aften). Billigere priser til enkelte forpremierer.
 • Hjemmeside: www.prinsenafegypten.dk
 • Billetbestilling: www.prinsenafegypten.dk eller www.fredericiateater.dk / tlf. 75 92 25 00 (75 92 25 60)

Profiler:

Stephen Schwartz (komponist og tekstforfatter)

Udover den kommende THE PRINCE OF EGYPT har Stephen Schwartz også skrevet tekst og musik til to andre forestillinger, som har haft premiere i Europa: SCHIKANEDER, som i øjeblikket spiller i Wien, og H.C. Andersen-musicalen MIT EVENTYR, som spillede på Gladsaxe Teater i 2005. Sceneudgaven af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME, til hvilken han har skrevet teksterne, havde oprindeligt premiere i Berlin i 1999 og vender tilbage i 2017 i samme udgave som har spillet i Fredericia, og som skal spille i København til sommer. Stephen Schwartz har skrevet tekst og musik til WICKED, som har spillet uafbrudt på Broadway siden 2003 og som ligeledes spiller i London og flere andre steder i verden. Han har også skrevet tekst og musik til bl.a.  PIPPIN, GODSPELL, CHILDREN OF EDEN og THE BAKER’S WIFE. Han har også skrevet tekster til bl.a. Disneys POCAHONTAS og ENCHANTED, begge med musik af Alan Menken. Han har skrevet tekster, i samarbejde med Leonard Bernstein til Bernsteins MASS. Blandt hans mange priser kan nævnes 3 Oscars, 4 Grammyer og en Tony Award-hæderspris. Læs mere på www.stephenschwartz.com

Scott Schwartz (instruktør)

Scott Schwartz har instrueret Broadway opsætninger af GOLDA’S BALCONY og JANE EYRE (sammen med John Caird). Off-Broadway har han bl.a. instrueret MURDER FOR TWO, BAT BOY: THE MUSICAL (Lucille Lortel og Outer Critics Circle Awards, Outstanding Off Broadway Musical; Drama Desk Award-nominering, Outstanding Director of a Musical), TICK, TICK…BOOM! (Outer Critics Circle, Outstanding Off Broadway Musical; Drama Desk- nominering, Outstanding Director of a Musical), THE FOREIGNER med Matthew Broderick, ROOMS: A ROCK ROMANCE, KAFKA’S THE CASTLE (Outer Critics Circle nomination, Outstanding Director of a Play), GIGANTIC og NO WAY TO TREAT A LADY. Han instruerede verdenspremieren af operaen SÉANCE ON A WET AFTERNOON med Lauren Flanigan på Opera Santa Barbara og efterfølgende på New York City Opera. Han instruerede den amerikanske premiereversion af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME på La Jolla Playhouse og Paper Mill Playhouse, ligesom han også har instrueret samme musical i Tokyo og snart i Berlin. Scott Schwartz er kunstnerisk leder af Bay Street Theater i Sag Harbor, NY, medlem af Stage Directors and Choreographers Society, han er Associate Artist hos The Alley Theatre og er uddannet på Harvard University.

Philip LaZebnik (manuskript)

Philip LaZebnik har skrevet manuskript til et utal af TV-serier og spillefilm i Los Angeles og Europa, men er mest kendt for sine manuskripter for Disney og DreamWorks, heriblandt Disneys POCAHONTAS og MULAN samt DreamWorks’ THE PRINCE OF EGYPT og THE LEGEND OF EL DORADO. Gennem den seneste årrække har Philip LaZebnik boet i Danmark, hvorfra han har skrevet manuskripter til spillefilm og TV over hele Europa og USA. Han har blandt andet skrevet manuskripter til de tre TEMPELRIDDERNES SKAT-film i Danmark og det engelske manuskript til ASTERIX AND THE VIKINGS og ASTERIX AND THE DOMAIN OF THE GODS for de franske M6 studier. Han er også manden bag manuskriptet til bl.a. TV2s julekalender LUDVIG OG JULEMANDEN og spillefilmen EMMA OG JULEMANDEN: JAGTEN PÅ ELVERDRONNINGENS HJERTE. Han har desuden skrevet manuskript og tekster til Harold Faltermeyers OKTOBERFEST – THE MUSICAL og manuskript til MIT EVENTYR.

Fredericia Teater

Fredericia Teater er en af landets mest markante institutioner inden for musical- og musikteater. Med flere end 150.000 publikummer på en sæson overgår de storbyerne Aarhus, Aalborg og Odense. Fredericia Teaters popularitet er lykkeligvis stigende. Med sin innovative tilgang til at producere vedkommende og banebrydende musicals formår Fredericia Teater at tiltrække et stort publikum fra hele landet. Fredericia Teater er over 130 år gammelt, men teatrets nuværende succesbølge begyndte i 2011, hvor man begyndte udelukkende at opføre musicals, der aldrig før er spillet professionelt i Danmark. Det store nationale gennembrud kom i 2012 med Disneys ALADDIN – The Musical, som ikke kun blev en kolossal succes i Fredericia, men også i Operaen i København, midt i sommerferien, og solgte i alt 100.000 billetter. Siden har teatret vekslet mellem at opføre nye, originale værker som ESAURA (2013), LIZZIE (2014), OLE LUKØJE (2015) og BLEEDING LOVE (2015), danmarkspremierer på relativt ukendte amerikanske musicals som THE LAST FIVE YEARS (2012), THE DROWSY CHAPERONE (2013), AVENUE Q (2013) og YOUNG FRANKENSTEIN (2014) samt endelig de store nationale blockbuster-forestillinger som Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical (2014 og 110.000 solgte billetter), SHU·BI·DUA – The Musical (2015/16 og 180.000 solgte billetter) og i denne sæson Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical (2016/17 og pt. 95.000 solgte billetter) samt den kommende musical SEEBACH, som allerede nu har et forsalg på 35.000 billetter.