Fredericia Teater præsenterer SEEBACH – Hele Danmarks nye musical om Tommy og Rasmus

Efter en af Fredericia Teaters allerstørste kunstneriske og publikumsmæssige succeser til dato, opsætningen af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical, har teatret nu urpremiere på sin næste store musical-fortælling: SEEBACH – en nyskrevet, original dansk musical om Rasmus og Tommy Seebach.

SEEBACH får urpremiere på Fredericia Teater den 29. september 2017, og det følgende forår og sommer kommer den først til Aarhus og spiller i Musikhuset Aarhus fra den 21. april 2018, inden musicalen tager til København og spiller på Det Kongelige Teaters Gamle Scene fra den 22. juni 2018. Musicalen har netop passeret 70.000 billetter i forsalg, hvilket er ny forsalgsrekord for en Fredericia Teater-forestilling. Det er 20.000 mere end den hidtidige rekord.

Om musicalen

SEEBACH er fortællingen om en af de mest betydningsfulde familier inden for dansk popmusik. Om far og søn – Tommy og Rasmus. Om op- og nedture. Om den lette genre og dens tunge bagside i forhold til livet, døden, kærligheden og, ikke mindst, musikken der indrammer det hele. Det er en fortælling om popularitet og kritik, om legen og alvoren, om drømme og nederlag, om at mødes og skilles, om det at være sin egen, og om den arv der altid vil følge os. Kom med på en rejse gennem de sidste 50 års dansk musikhistorie: Fra 1960’ernes pigtråd over tre årtiers Melodi Grand Prix-vindere, og især til toppen af vore dages hitlister – fra de helt store sceners rampelys til de mørkeste afkroge af livet bag dem.

Tilsat alle de store og folkekære hits bliver SEEBACH en storslået og overrumplende forestilling, der vil bringe publikum helt tæt på én af de mest rørende, tragiske og livsbekræftende fortællinger i dansk pophistorie.

Holdet på og bag scenen

Joakim Lind Tranberg og Teit Samsø kommer til at dele rollen som Rasmus Seebach, mens Tommy Seebach bliver spillet af Pelle Emil Hebsgaard og Teit Samsø. De andre nøgleroller som Rasmus’ søskende, Nicolai og Marie, bliver spillet af Emil Birk Hartmann og Frederikke Maarup Viskum/Liv Stevns, mens Tommys hustru Karen spilles af Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen. Det er holdet bag Shu·bi·dua – The Musical, der har skabt SEEBACH. Forestillingen instrueres af Thomas Agerholm, som også iscenesatte Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical, og manuskriptet er skrevet af Mads Æbeløe med Søren Møller og Thomas Agerholm.

Læs mere på www.seebachmusical.dk

For yderligere information kontakt undertegnede.

Med venlig hilsen

Have Kommunikation

Tlf. 33 25 21 07

Kontakt:

Michael Feder, mail: michael@have.dk, mobil: 22 43 49 42

Alette Castenschiold, mail: alette@have.dk, mobil: 23 24 89 24

Peter Pishai Storgaard, mail: press@fredericiateater.dk, mobil: 28 49 33 86

FAKTA:

Urpremiere den 29. september 2017 på Fredericia Teater

Spilleperiode: 29. september – 10. december 2017

 • Tirsdag-fredag kl. 19.30 (den 19. og 20. oktober også kl. 15.00)
 • Lørdag kl. 15.00 og kl. 19.30 (ingen forestillinger lørdag den 30. september)
 • Søndag kl. 15.00 og kl. 19.30 (søndag den 22. oktober kun kl. 15.00)

Billetpriser: kr. 195 – 545 + gebyr. Weekender og eftermiddage + 50 kr. (dog ikke på

billigste kategori og ikke søndag aften)

Billetbestilling: www.seebachmusical.dk eller www.fredericiateater.dk  / tlf. 75 92 25 00 (75 92 25 60)

Aarhuspremiere den 21. april 2018 i Musikhuset Aarhus

Spilleperiode: 21. april – 29. april 2018

 • Tirsdag-fredag kl. 20.00
 • Lørdag kl. 15.00 og kl. 20.00
 • Søndag kl. 15.00

Billetpriser: A+: kr. 600 + gebyr. A: kr. 550 + gebyr. B: kr. 500 + gebyr. C: kr. 350 + gebyr.

Billetbestilling: www.seebachmusical.dk eller www.musikhusetaarhus.dk

Københavnerpremiere den 22. juni 2018 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene

Spilleperiode: 22. juni – 15. juli 2018

 • Tirsdag-fredag kl. 19.30 (den 28. juni, 5. og 12. juli også kl. 15.00)
 • Lørdag kl. 15.00 og kl. 19.30 (ingen forestillinger lørdag den 23. juni)
 • Søndag kl. 15.00 (søndag den 24. juni også kl. 19.30)

Billetpriser: kr. 195 – 545 + gebyr. Weekender og eftermiddage + 50 kr. (dog ikke på

billigste kategori og ikke søndag aften).

Billetbestilling: www.seebachmusical.dk eller www.fredericiateater.dk  / tlf. 75 92 25 00 (75 92 25 60)

Rolleliste:

 • Tommy: Pelle Emil Hebsgaard/Teit Samsø
 • Rasmus: Joakim Lind Tranberg/Teit Samsø
 • Marie: Frederikke Maarup Viskum/Liv Stevns
 • Nicolai: Emil Birk Hartmann/Jacob Prüser
 • Karen: Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen
 • Ensemble: Rasmus Rothaus Faartoft, Jeff Schjerlund, Martin Skriver, Thomas Jensen, Christina Ølgaard Thomsen, Cecilie Thiim, Line Krogholm, Mikal Larsen, Sanna Jansson, Elina Westberg, Emelie Lissmatz Johnson, Steffen Hulehøj Frederiksen, Kenny Svensson, Johan Forsberg, Patricia Tjørnelund, Christian Collenburg, Rie Sørensen, Fie Alberte Damgaard, Rikke Hvidbjerg, Kalon Badenhorst.
 • Swings: Rasmus Grandt, Frida Lehman, Fie Alberte Damgaard

Det kreative hold

 • Instruktør: Thomas Agerholm
 • Manuskript: Mads Æbeløe med Søren Møller og Thomas Agerholm
 • Koreograf: Kim Ace Nielsen
 • Scenografisk idé: Thomas Agerholm og Benjamin La Cour
 • Kapelmestre: Martin Konge og Thomas Møller
 • Producent: Fredericia Teater

Profiler:

PELLE EMIL HEBSGAARD (Tommy)

Pelle Emil er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia. Han fik sit gennembrud som lampeånden Genie i Disneys ALADDIN – The Musical, som han efterfølgende blev nomineret til Reumert-prisen for i kategorien ”Bedste Mandlige Birolle”. Dernæst modtog han en BELIEVE-IN-YOU-pris fra Lauritsen Fonden. Derudover har Pelle Emil medvirket i bl.a. Young Frankenstein og Tam Tam (Tivoli Revy) og har på Folketeatret turneret med bl.a. Valhalla – balladen om Balder, Jean de France og i Frk. Nitouche. I sidste sæson var han desuden landet rundt som Kong Ludvig i De Tre Musketerer. Derudover har han medvirket i Alle elsker kærlighed (Nørrebro Teater), optrådt på DR1’s Nytårskoncert og medvirket i revyerne Rottefælden (2016 i Svendborg) og Nykøbing-Falster Revyen (2017). Af film og TV har Pelle  Emil Hebsgaard indtil videre lavet roller i spillefilmen Den 9. april og i TV2-serierne Mercur og Rita samt i DR1’s Bedrag i 2. sæson.  Netop nu er han aktuel i Tivolis udgave af Spamalot.

JOAKIM LIND TRANBERG (Rasmus)

Joakim er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole (Skuespillerskolen i Odense) i juni 2017. Joakim er født på Bornholm, men flyttede til København som 19-årig for at spille rollen Billy i musicalen Elsk mig i nat – en forestilling han har spillet mere end 250 gange i årene 2009-2012. Derudover har han deltaget i Melodi Gran Prix i 2010 og lagt stemmer til Disney-tegnefilm og anden børneunderholdning. Joakim har i 2016 bl.a. medvirket i forestillingerne Spillemand på en Tagryg på Odense Teater og operetteklassikeren Sommer i Tyrol på Aalborg Teater.

TEIT SAMSØ (Tommy/Rasmus)

Teit Samsø er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia i 2009. Siden har han været vidt omkring. Blandt andet har han medvirket i Les Misérables på Det Ny Teater), i Hair på Østre Gasværk Teater og Evita på Holstebro Musikteater. Han er en gammel kending i Fredericia – for år tilbage i den Reumert-belønnede High School Musical, i teaterkoncerten Jukebox som solist med musik af Bent Fabricius Bjerre, og sidst, men ikke mindst, i forestillingen Disneys ALADDIN – The Musical. I de seneste år har han indtalt stemmer til flere tegnefilm, bl.a Monsters UniversityPinocchio og Nickelodeons serie Fresh Beat Band of Spies i hovedrollen rollen som Shout. Derudover han de seneste tre år slået sine folder i Cirkusbygningen som sanger hos Wallmans, og lige nu er han aktuel som Joey i forestillingen Saturday Night Fever.

EMIL BIRK HARTMANN (Nicolai)

Emil er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia i 2014. Siden endt uddannelse har Emil spillet bl.a. Mick i Shi-bi-dua – The Musical på Fredericia Teater, Østre Gasværk Teater og Musikhuset Aarhus, Jim Hawkins i Skatteøen på Folketeatret, Luigi i A Midsummer Nights Steam på Fredericia Teater og senest Double J i Saturday Night Fever. Han har desuden medvirket i Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical på Fredericia Teater/Operaen) og Anything Goes på Det Ny Teater). Emil har både før og under sin uddannelse blandt andet spillet rollen som Noah Claypole i musicalen Oliver! (Tivoli) samt medvirket i Disneys ALADDIN – The Musical på Fredericia Teater/Operaen. Emil har gennem mange år lagt stemme til et utal af danske tegnefilm, og er biograf-aktuel som hovedrollen Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskoven. Desuden har Emil medvirket i TV-serierne Lærkevej, Limbo og Broen for hvilken han blev nomineret som “Årets TV-Stjerneskud”. Emil fik sin filmdebut i 2016 med den sorte komedie Swinger af Mikkel Munch-Fals. Ud over en rolle i den SEEBACH, kan man i den kommende sæson også opleve Emil i The Book Of Mormon på Det Ny Teater.

FREDERIKKE MAARUP VISKUM (Marie)

Frederikke Viskum  er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia i 2010 og har siden medvirket i adskillige forestillinger rundt om i landet, bl.a. Gummi T på Folketeatret, Evita på Holstebro Musikteater, Jekyll & Hyde på Borreby Teater, Hairspray i Tivoli og Jyske Bank Boxen i Herning og netop nu Saturday Night Fever i Falconér. Fredericia Teaters publikummer har før kunnet opleve Frederikke i forestillingerne The Sound of Music, som Kitty i The Drowsy Chaperone, som Alice i LIZZIE og som Peggy i A Midsummer Night’s Steam. Frederikke er fastansat på Fredericia Teater.

NINA MARIA SCHJØDT LYBÆK-HANSEN (Karen)

Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia i 2014. Under sin uddannelse medvirkede hun i Disneys ALADDIN – The
Musical
på Fredericia Teater/Operaen og i Evita på Det Ny Teater. Sin professionelle debut fik hun i rollen som Alana i Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical i Operaen og på Fredericia Teater. Nina Maria spillede den kvindelige hovedrolle som Fiona i Shrek – The Musical i 2015 på Varde Sommerspil og var en del af original-castet som ensemble og cover på Sille i Shu-bi-dua – The Musical. I efteråret 2016 medvirkede hun i Frk. Nitouche på Folketeatret og har her i foråret  spillet Mona i Chicago på Det Ny Teater. Nina Maria har herudover i mange år været forsanger i forskellige bands (Fede80ere, The Hitmen, Det Vildeste Band, Starturn m.fl.) og sunget backing for Christopher, Peter A.G., Birthe Kjær, Hej Matematik og Wafande m.fl.

Tommy Seebach (f. 1949)

Selv om Tommy Seebach har erhvervet sig titlen som Danmarks Grand Prix-konge, blev han i første omgang kendt som pigtrådens wonderboy, da han allerede i de tidlige teenageår kombinerede sit Hammond-orgel med rockmusikken. Han debuterede i bandet The Colours, som han startede som 14-årig, og derefter optrådte han side om side med Ole Bredahl i Sir Henry & His Butlers. I 1976 udsendte han som solist albummet Tommygum, og året efter hittede han med Apache.

Det helt store gennembrud fandt sted i 1979, da han vandt det Danske Melodi Grand Prix med Disco Tango, som han skrev sammen med Keld Heick. Nummeret opnåede en sjetteplads ved Det Europæiske Melodi Grand Prix, og i løbet af det næste årti cementerede han sin rolle som folkekær Grand Prix-stjerne med yderligere klassikere såsom Krøller eller ej i duet med Debbie Cameron, som vandt Det Danske Melodi Grand Prix i 1981, og Hip hurra det’ min fødselsdag, som fik en andenplads i 1982. I 1993 deltog han med Under stjernerne på himlen og vandt i Danmark, men endte på en ydmygende 22. plads i Det Europæiske Melodi Grand Prix.

I 1999 oplevede han et comeback med en disco-version af Krøller eller ej, og han optrådte på landets diskoteker som kult-ikon foran en ny bølge af unge fans. De sidste år af hans liv underholdt han på Bakken, og den 1. april 2003 vågnede Danmark op til den tragiske nyhed om, at Tommy Seebach var afgået ved døden, blot 53 år gammel.

Rasmus Seebach (f. 1980)

Rasmus Seebach er sin generations, uden sammenligning, bedst sælgende artist i Danmark. Hvert eneste af hans fire album har solgt mange gange platin, og han har i alt solgt godt 800.000 albums på bare seks år.  Debutalbummet Rasmus Seebach fra 2009 opnåede 12 gange platin og solgte 240.000 eksemplarer. Album nr 2. Mer’ end kærlighed fra 2011 fik 11 gange platin og solgte 230.000 eksemplarer. Album nr. 3 Ingen kan love dig i morgen fra 2013 fik 10 gange platin og solgte 200.000 eksemplarer, og det seneste album Verden ka’ vente fra 2015 fik 6 gange platin og solgte 120.000 eksemplarer. Alle helt enestående salgstal.

Ramus’ gennembrudshit var sangen Engel, som siden blev fulgt op af nyklassikere som I mine øjne, Olivia, Sandstorm og senest Uanset fra albummet Verden ka’ vente. Der er en lige linje at trække mellem Tommy og Rasmus’ respektive karrierer som sangere og sangskrivere. Da Rasmus var barn, lå hans værelse nemlig klos op ad Tommy lydstudie, og musikken, der fyldte hans barndom, brændte sig på alle måder fast i ham. Som en hyldest til sin far har Rasmus lavet sin egen rørende fortolkning af Tommys så udskældte Grand Prix-hit Under stjernene på himlen.

Fredericia Teater

Med SEEBACH er det anden gang, Fredericia Teater kaster sig over et af dansk popmusiks absolutte guldhorn. Det er ikke længere siden end foråret 2016, at teatrets musical Shu·bi·dua – The Musical spillede for sidste gang og blev en historisk succes for Fredericia Teater med 180.000 solgte billetter.

Fredericia Teater er en af landets mest markante institutioner inden for musical- og musikteater. Med flere end 150.000 publikummer på en sæson overgår de storbyerne Aarhus, Aalborg og Odense.

Fredericia Teaters popularitet er lykkeligvis stigende. Med sin innovative tilgang til at producere vedkommende og banebrydende musicals formår Fredericia Teater at tiltrække et stort publikum fra hele landet.

Fredericia Teater er over 130 år gammelt, men teatrets nuværende succesbølge begyndte i 2011, hvor man begyndte udelukkende at opføre musicals, der aldrig før er spillet professionelt i Danmark. Det store nationale gennembrud kom i 2012 med Disneys ALADDIN – The Musical, som ikke kun blev en kolossal succes i Fredericia, men også i Operaen i København, midt i sommerferien, og solgte i alt 100.000 billetter.

Siden har teatret vekslet mellem at opføre nye, originale værker som Esaura (2013), LIZZIE (2014), Ole Lukøje (2015) og Bleeding Love (2015), danmarkspremierer på relativt ukendte amerikanske musicals som The Last Five Years (2012), The Drowsy Chaperone (2013), Avenue Q (2013) og Young Frankenstein (2014) samt endelig de store nationale blockbuster-forestillinger som Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical (2014 og 110.000 solgte billetter), Shu·bi·dua – The Musical (2015/16 og 180.000 solgte billetter) og senest Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical (2016/17 og 160.000 solgte billetter).