Fredericia Teater offentliggør internationalt cast til musicalen THE PRINCE OF EGYPT – og forlænger igen i Fredericia

I dag kan Fredericia Teater løfte sløret for, hvem der bliver en del af det rekordstore, internationale cast til musicalen THE PRINCE OF EGYPT. Diluckshan Jeyaratnam spiller hovedrollen som Moses, mens Ramses bliver spillet af Lars Mølsted og amerikanske Jason Gotay. Forsalget til musicalen, som har engelsk verdenspremiere på teatret den 6. april 2018 og premiere på dansk den 17. april 2018, går forrygende, så derfor forlænges spilleperioden med endnu en uge i Fredericia, så den nu spiller indtil den 3. juni 2018.

Når Fredericia Teater den 6. april 2018 har verdenspremiere på musicalen THE PRINCE OF EGYPT – eller PRINSEN AF EGYPTEN – bliver det med Diluckshan Jeyaratnam i hovedrollen som Moses, mens Lars Mølsted indtager forestillingens anden store rolle som Moses’ bror, Ramses. De to unge kæmpetalenter kender hinanden særdeles godt, da de begge spillede store roller i Fredericia Teaters KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical som henholdsvis sigøjnerkongen Clopin og hovedrollen Quasimodo.

Op til verdenspremieren den 6. april 2018 kommer Lars Mølsted dog til at dele rollen med amerikanske Jason Gotay, der spillede Ramses, da THE PRINCE OF EGYPT i mindre skala spillede i TheatreWorks Silicon Valleys produktion på Mountain View Center for Performing Arts i Californien. Jason Gotay har et imponerende CV, der blandt andet tæller en Broadway-hovedrolle som Peter Parker i 2011-opsætningen af Spider-Man Turn Off the Dark.

I musicalens øvrige roller kan man blandt andre opleve Nadia Abraham som Moses’ kone Tzipporah, Silke Biranell og Christoffer Lund Skov som Moses’ søskende, Miriam og Aaron, Samira Alm som Jocheved, Kristine Yde og Sandra Elsfort som Ramses’ dronning, Nefertari, Runi Lewerissa som Moses’ svigerfar, Jethro, samt Mads M Nielsen og Anne Fuglsig som Ramses’ forældre, farao Seti og dronning Tuya.

Udover de navngivne roller kommer ensemblet til at bestå af dygtige musicalperformere og dansere fra hele Skandinavien og USA.

En international produktion

Der er med andre ord tale om en stor international produktion. Det gør sig også gældende for det kreative hold, der bliver anført af den amerikanske stjernekomponist og Broadway-legende Stephen Schwartz. Stephen Schwartz skrev og komponerede musikken til musicalens forlæg, DreamWorks Animations tegnefilmsucces af samme navn fra 1998. For det arbejde modtog han både en Oscar og en Grammy for megahittet ”When You Believe”, der blev fremført af Whitney Houston og Mariah Carey.

Manuskriptforfatteren bag tegnefilmen, den herboende amerikaner Philip LaZebnik, har også skrevet manuskriptet til den nye musical, mens instruktøren bliver Stephen Schwartz’ søn, Scott Schwartz, der tidligere har instrueret Broadway-opsætninger som Golda’s Balcony og Jane Eyre.

THE PRINCE OF EGYPT får fornøjelsen af en verdensstjerne-koreograf i form af Trinidad-canadiske Sean Cheesman, der i løbet af sin karriere har arbejdet med ikoner som Michael og Janet Jackson, Prince og Britney Spears samt koreograferet musicals på West End og i Berlin.

Teaterchef Søren Møller udtaler:

”Der går for alvor Broadway i den i Danmark den kommende tid, når folk som Stephen Schwartz, Jason Gotay og Scott Schwartz gør deres indtog på teatret i Prinsessegade. Hvis man for ganske få år siden havde sagt, at en stor, ny international titel som Prinsen af Egypten ville få verdenspremiere i Fredericia, ville der helt sikkert være blevet kigget skævt til én. Sådan er det ikke længere – men det bliver det ikke mindre stort af. Jeg glæder mig helt vildt til at dele denne fantastiske forestilling med resten af Danmark og resten af verden, når de internationale producenter kommer og ser forestillingen. Jeg er stolt over at kunne præsentere et decideret internationalt cast – og i lige så høj grad stolt af at størstedelen af det er dygtige kræfter fra Danmark. Det ER kæmpestort!”

Forlænger med en uge i Fredericia

THE PRINCE OF EGYPT har verdenspremiere den 6. april 2018 på engelsk og dernæst på dansk den 17. april 2018 på Fredericia Teater. Forsalget går forrygende, så derfor forlænges spilleperioden i dag med yderligere en uge, så den foreløbigt spiller indtil den 3. juni 2018. Herefter holder forestillingen pause i godt et år, inden PRINSEN AF EGYPTEN drager mod Det Kgl. Teaters Gamle Scene, hvor den har københavnerpremiere den 21. juni 2019. PRINSEN AF EGYPTEN bliver produceret af Fredericia Teater i Universals musicalformat på baggrund af DreamWorks Animations tegnefilmssucces fra 1998.

Billetter til forestillingerne i både Fredericia og København kan købes på www.prinsenafegypten.dk eller www.fredericiateater.dk.

Læs mere om PRINSEN AF EGYPTENwww.prinsenafegypten.dk

Pressefotos af cast kan downloades via: www.fredericiateater.dk/presse/poe 

Kontaktpersoner:

Michael Feder, mail: michael@have.dk, mobil: 22 43 49 42

Peter Pishai Storgaard, mail: press@fredericiateater.dk, mobil: 28 49 33 86

Fakta om PRINSEN AF EGYPTEN:

Fredericia Teater:

Spilleperiode

(engelsk): 6. april 2018 (verdenspremiere) – 11. maj 2018

 • Fredag kl. 19.30 (undtagen fredag den 13. april 2018)

Spilleperiode

(dansk): 17. april 2018 – 3. juni 2018

 • Tirsdag-torsdag kl. 19.30
 • Lørdag-søndag kl. 15.00 og kl. 19.30

Billetpriser: kr. 195 – 545 + gebyr. Weekender og eftermiddage + 50 kr. (dog ikke på

billigste kategori og ikke søndag aften). Der er billigere billetpriser til enkelte forpremierer.

Billetbestilling: http://www.prinsenafegypten.dk eller www.fredericiateater.dk  / tlf. 75 92 25 00 (75 92 25 60)

Det Kgl. Teaters Gamle Scene:

Spilleperiode

(dansk): 21. juni 2019 – 14. juli 2019

 • Tirsdag-torsdag kl. 19.30
 • Lørdag-søndag kl. 15.00 og kl. 19.30

Billetpriser: kr. 198 – 598 + gebyr. Weekender + 50 kr.

Billetbestilling: www.prinsenafegypten.dk eller www.fredericiateater.dk  / tlf. 75 92 25 00 (75 92 25 60)

Rolleliste:

 • Moses: Diluckshan Jeyaratnam
 • Ramses (engelsk): Jason Gotay
 • Ramses (dansk): Lars Mølsted
 • Tzipporah: Nadia Abraham
 • Nefertari: Sandra Elsfort/Kristine Yde (Fredericia/København)
 • Miriam: Silke Biranell
 • Jocheved og Ensemble: Samira Alm
 • Dronning Tuya: Anne Fuglsig
 • Aaron: Christoffer Lund Skov
 • Hotep: Søren Bech-Madsen
 • Farao Seti: Mads M. Nielsen
 • Jethro: Runi Lewerissa
 • Unge Miriam: Abigail Baunbæk Wallington/Naomi Victoria Sacara Gulløv
 • Unge Aaron: Mathias Abraham Rasmussen/Theo Brandt
 • Ensemble: Maria Skuladottir, Linda Arunee Charlotte Olufsson, Katrine Jenne, Ernestine Ellen Marie Ruiz, Nadin Reiness, Kristoffer Sass, Julian Thiesgaard Kellerman, Mads Æbeløe, Daniel Trelborg Hansen
 • Ensemble/dansere: Vegard Kristiansen, Rachael Ireson
 • Dansere: Rina Nathalie Esther Hirschorn, Giada Luciani, Gabriel Hyman, Joshua Keith, Jourdan Epstein, Kalon Badenhorst
 • Swings: Katrine Skovbo, Max-Emil Nissen

Det kreative hold

 • Komponist og tekstforfatter: Stephen Schwartz
 • Manuskript: Philip LaZebnik
 • Instruktør: Scott Schwartz
 • Associate Director: J. Scott Lapp
 • Resident Director: Bjørg Gamst
 • Koreograf: Sean Cheesman
 • Kapelmester: Martin Konge
 • Alternerende kapelmester: Thomas Bay
 • Scenograf: Kevin Depinet
 • Lyddesign: Tim Høyer
 • Lysdesign: Mike Billings og Fredericia Teater
 • Musical Supervisor: Dominick Amendum
 • Koreografassistent: Addy Chan
 • Orchestrator: August Eriksmoen
 • Producent: Fredericia Teater

Profiler:

Stephen Schwartz (komponist og tekstforfatter)

Udover den kommende THE PRINCE OF EGYPT har Stephen Schwartz også skrevet tekst og musik til to andre forestillinger, som har haft premiere i Europa: SCHIKANEDER, som i øjeblikket spiller i Wien, og H.C. Andersen-musicalen MIT EVENTYR, som spillede på Gladsaxe Teater i 2005. Sceneudgaven af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME, til hvilken han har skrevet teksterne, havde oprindeligt premiere i Berlin i 1999 og vender tilbage i 2017 i samme udgave, som har spillet i Fredericia og København. Stephen Schwartz har skrevet tekst og musik til WICKED, som har spillet uafbrudt på Broadway siden 2003, og som ligeledes spiller i London og flere andre steder i verden. Han har også skrevet tekst og musik til bl.a.  PIPPIN, GODSPELL, CHILDREN OF EDEN og THE BAKER’S WIFE. Han har også skrevet tekster til bl.a. Disneys POCAHONTAS og ENCHANTED, begge med musik af Alan Menken. Han har skrevet tekster i samarbejde med Leonard Bernstein til Bernsteins MASS. Blandt hans mange priser kan nævnes 3 Oscars, 4 Grammyer og en Tony Award-hæderspris. Læs mere på www.stephenschwartz.com.

Scott Schwartz (instruktør)

Scott Schwartz har instrueret Broadway opsætninger af GOLDA’S BALCONY og JANE EYRE (sammen med John Caird). Off-Broadway har han bl.a. instrueret MURDER FOR TWO, BAT BOY: THE MUSICAL (Lucille Lortel og Outer Critics Circle Awards, Outstanding Off-Broadway Musical; Drama Desk Award-nominering, Outstanding Director of a Musical), TICK, TICK…BOOM! (Outer Critics Circle, Outstanding Off-Broadway Musical; Drama Desk- nominering, Outstanding Director of a Musical), THE FOREIGNER med Matthew Broderick, ROOMS: A ROCK ROMANCE, KAFKA’S THE CASTLE (Outer Critics Circle nomination, Outstanding Director of a Play), GIGANTIC og NO WAY TO TREAT A LADY. Han instruerede verdenspremieren af operaen SÉANCE ON A WET AFTERNOON med Lauren Flanigan på Opera Santa Barbara og efterfølgende på New York City Opera. Han instruerede den amerikanske premiereversion af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME på La Jolla Playhouse og Paper Mill Playhouse, ligesom han også har instrueret samme musical i Tokyo og snart i Berlin. Scott Schwartz er kunstnerisk leder af Bay Street Theater i Sag Harbor, NY, medlem af Stage Directors and Choreographers Society, han er Associate Artist hos The Alley Theatre og er uddannet på Harvard University.

Philip LaZebnik (manuskript)

Philip LaZebnik har skrevet manuskript til et utal af tv-serier og spillefilm i Los Angeles og Europa, men er mest kendt for sine manuskripter for Disney og DreamWorks, heriblandt Disneys POCAHONTAS og MULAN samt DreamWorks’ THE PRINCE OF EGYPT og THE LEGEND OF EL DORADO. Gennem den seneste årrække har Philip LaZebnik boet i Danmark, hvorfra han har skrevet manuskripter til spillefilm og TV over hele Europa og USA. Han har blandt andet skrevet manuskripter til de tre TEMPELRIDDERNES SKAT-film i Danmark og det engelske manuskript til ASTERIX AND THE VIKINGS og ASTERIX AND THE DOMAIN OF THE GODS for de franske M6 studier. Han er også manden bag manuskriptet til bl.a. TV2s julekalender LUDVIG OG JULEMANDEN og spillefilmen EMMA OG JULEMANDEN: JAGTEN PÅ ELVERDRONNINGENS HJERTE. Han har desuden skrevet manuskript og tekster til Harold Faltermeyers OKTOBERFEST – THE MUSICAL og manuskript til MIT EVENTYR.

Fredericia Teater

Fredericia Teater er en af landets mest markante institutioner inden for musical- og musikteater. Med flere end 150.000 publikummer på en sæson overgår de storbyerne Aarhus, Aalborg og Odense. Fredericia Teaters popularitet er lykkeligvis stigende. Med sin innovative tilgang til at producere vedkommende og banebrydende musicals formår Fredericia Teater at tiltrække et stort publikum fra hele landet. Fredericia Teater er over 130 år gammelt, men teatrets nuværende succesbølge begyndte i 2011, hvor man begyndte udelukkende at opføre musicals, der aldrig før er spillet professionelt i Danmark. Det store nationale gennembrud kom i 2012 med Disneys ALADDIN – The Musical, som ikke kun blev en kolossal succes i Fredericia, men også i Operaen i København, midt i sommerferien, og solgte i alt 100.000 billetter. Siden har teatret vekslet mellem at opføre nye, originale værker som ESAURA (2013), LIZZIE (2014), OLE LUKØJE (2015) og BLEEDING LOVE (2015), danmarkspremierer på relativt ukendte amerikanske musicals som THE LAST FIVE YEARS (2012), THE DROWSY CHAPERONE (2013), AVENUE Q (2013) og YOUNG FRANKENSTEIN (2014) samt endelig de store nationale blockbuster-forestillinger som Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical (2014 og 110.000 solgte billetter), SHU·BI·DUA – The Musical (2015/16 og 180.000 solgte billetter) og i denne sæson Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical (2016/17 og 160.000 solgte billetter) samt den aktuelle musical SEEBACH, som pt. har solgt over 150.000 billetter.