FT Blog

bestyrelsen Vores Fredericia Teater

Velkommen til den nye bestyrelse og tak for en storslået stiftende generalforsamling.

Foto: Martin Ravn

E-sport og design: Skoleelever oplever deres fantasiverden blive levende

Troldmandens stav og bløde sværd
32 elever mødte scenograf Noemi Costa, som fortalte om de kulisser og rekvisitter, som teatret bruger i forestillingen. Dermed fik eleverne mulighed for at se og holde troldmandens stav, sværd, lyn og se flere kostumer.

banner_jp

Om annoncering…

Fredericia Teater blev i går i Jyllands-Posten listet op blandt virksomheder, som har besluttet at droppe deres annoncering på DEN KORTE AVIS.

Det skete uden at Jyllands-Posten rettede henvendelse til os, og uden at de gav os mulighed for at kommentere på det, hvilket selvfølgelig undrer os.

Vi køber bannerannoncer ind i pakker, og beslutter jævnligt at fravælge sider eller apps som vi har bannere på. Og da en del af vores kunder stillede spørgsmålstegn ved vores annoncering netop på dette medie, besluttede vi, da vi ikke har tid eller mulighed for at undersøge sagen til bunds, at vi ville undlade at annoncere her i en periode, indtil vi var bedre klædt på. Ikke noget vi sagde højt eller ønskede større opmærksomhed omkring. En helt almindelig forretningsmæssig beslutning, tilsvarende lignende beslutninger vi tager hver eneste dag.

Der er således ikke tale om at vores beslutning her er politisk motiveret, og den er hverken pro eller contra Den Korte Avis. Det har vi simpelthen for lidt viden om mediet til at forholde os til, og vi ønsker heller ikke at tage partipolitisk stilling som institution.

Vi ønsker at levere teater for ALLE, og det synes vi i den grad at vi gør. Og vi vil også gerne lave teater med indhold. Om livet, døden, kærligheden og alle de væsentlige ting. Men ingen partipolitisk holdning er mere velkommen end andre på Fredericia Teater! I teatermørket er det nemlig ikke det væsentlige 🙂

Søren Møller, teaterchef

banner_jp

Update på anmelder-sagen

Update på anmelder-sagen: Både Jyllands-Postens chefredaktør Pierre Collignon og kulturredaktør Palle Weis er gået i dialog med mig omkring kulturen og scenekunstens prioritet og fokus fremadrettet hos dem. Og der er givet løfter om mere og bedre fokus på scenekunst og kultur.
Jeg forholder mig stadig stærk kritisk til valget om at afbryde samarbejdet med een af landets mest vidende anmeldere – Henrik Lyding, og dermed skeptisk til realiseringen af dette løfte, men glæder mig selvfølgelig samtidig over intentionerne, og til at se det blive til virkelighed. Og så glæder jeg mig over dialog. Det er noget af det bedste i verden.

(jeg har ikke hørt fra Politiken – endnu…)

banner_jp

Skal teatrene med deres annoncekroner bestemme hvem der anmelder?

Skal teatrene med deres annoncekroner bestemme hvem der anmelder – er det det jeg mener med mit oprigtigt vrede opslag over fyringerne af Jyllands-Postens anmelder Henrik Lyding og Politikens Monna Dithmer? NEJ! Selvfølgelig ikke! Men vil teatrene anvende deres markedsføringskroner på medier som ikke vil prioritere at have specialviden på teaterområdet. Nej – selvfølgelig vil vi ikke det, der er masser af alternative kanaler som så er mere effektive. Efter min mening er ovennævnte medier i færd med at save den gren over de sidder på. Saglighed, viden, ordentlighed og kompetence. Det tager lang tid og koster mange penge at opbygge specialviden. I begge tilfælde her over 20 år. Og det er en meget stor del af den teaterjournalistiske viden, som nu ikke længere vil være en del af institutionerne. Det begræder jeg, og det vil selvsagt kunne mærkes kvalitativt. Og det ER en lille katastrofe for teaterområdet. Man har tisset i bukserne for at holde varmen her. Jeg er i øvrigt meget ofte enig med den ene af de nævnte anmeldere, og meget jævnligt mindre med den anden. Det er IKKE det det drejer sig om. Det handler om at man er i færd med at ødelægge noget som har taget lang tid at bygge op – inklusiv branchens tillid er jeg bange for.